YOHIO om uppståndelsen efter Melodifestivalen

YOHIO om uppståndelsen efter Melodifestivalen:
 
"Det var sinnessjukt"

Han började som okänd debutant – nu skapar YOHIO kaos var han än går. "Det var det sjukaste jag varit med om, jag är fortfarande i chock", säger han.

 
Från underdog till storfavorit – YOHIO har gjort en snabb och spektakulär resa de senaste veckorna. Nu tippar många honom som vinnare av Melodifestivalen, något som uppskattas av den 17-årige sångaren.

– Det är väldigt roligt att det blev så, jag var väldigt okänd i Sverige innan men det märks att det uppskattas, säger han.

Fortfarande i chock

Den växande populariteten märks allt tydligare, inte minst för YOHIO själv. När han för några dagar sedan gjorde en signering i ett köpcentrum i hemstaden Sundsvall slog centrumet sitt besöksrekord – och för YOHIO kom bemötandet som en chock.

– Det är väldigt kul att det har eskalerat så snabbt. När jag soundcheckade satt det ungefär hundra personer som hade väntat från klockan elva, och då skulle jag spela klockan sex på kvällen. Då tyckte jag att det var mycket folk, men när var dags blev jag chockad. Det var så smockat med folk att de stod inne i affärerna för att få plats, säger han.

Och YOHIO har fortfarande inte hämtat sig från upplevelsen.

– Det var det sjukaste jag varit med om, jag är fortfarande i chock. Jag signerade i två timmar utan uppehåll, det var sinnessjukt.

"Alla fördomar kommer att försvinna"

Även om fanbasen är blandad är det framför allt barnen som fattat tycke för YOHIO. Nu hoppas artisten att han kan göra skillnad för de unga fansen.

– Det är bra att jag kan påverka dem redan från ung ålder. Alla fördomar kommer att försvinna när de är i min ålder, de kommer inte att ha sådana värderingar som min generation har utan de kommer att bli bättre människor än de som är i min ålder i dag, säger han.

Varför tror du att du tilltalar så unga fans?

– För att det är så tydligt vad jag gör och vem jag är. Det syns direkt, jag behöver inte förklara utan barnen förstår ändå. De förstår att är man som mig får man göra som man vill och se ut som man vill. Att det budskapet når fram till så små barn utan att behöva förklara det för dem visar att man gör något väldigt tydligt.
 
Svt.se/melodifestivalen


Kommentarer
» LOVEBOT

Jag blev helt chockad när Yohio gick vidare 2 februari på mello...kunde inte ens ha pratat på 1 vecka...hade inga ord kvar i munnen... <3

2013-03-07 // 17:07:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
-webkit-border-radius: 55px; -moz-border-radius: 55px; border-radius: 55px;